Voor onderzoeksbeesten en ontwerphelden

Een Wetenschap & Technologie Challenge speciaal voor Rotterdamse kinderen uit het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang? In schooljaar 2018-2019 is het zover! Gemeente Rotterdam, SWK Groep, KindeRdam, RVKO, BOOR, Kind & Onderwijs, het Maritiem Museum, Stichting DOENK én de pabo's van Thomas More Hogeschool, InHolland en Hogeschool Rotterdam slaan de handen ineen om deze Challenge mogelijk te maken.

De eerste editie heeft als thema mobiliteit, een echt Rotterdams vraagstuk. Wat kunnen onderzoeksbeesten en ontwerphelden bedenken om de mobiliteit in de stad optimaal te maken? In teamverband werken kinderen (vanuit school en/of de BSO) aan één van de vier W&T-uitdagingen (afhankelijk van leeftijd en denk- en belevingsniveau).

Onderzoeken, ontdekken, ontwerpen en pitchen; dat is wat de deelnemers gaan doen. De leerkrachten en groepsbegeleiders ook! De Challenge bestaat uit verschillende modules waaruit je als school/BSO kunt kiezen. De W&T-uitdagingen worden in de klas/BSO groep uitgevoerd. Je kunt als leerkracht of groepsbegeleider kiezen voor coaching on the job. Daarnaast zijn er meerdere inspiratiebijeenkomsten waar je als leerkracht/groepsbegeleider naartoe kunt. En natuurlijk is er een grote finale op 27 juni 2019, in Ahoy!

Deelname aan de W&T Challenge010 is gratis.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de site van de W&T Challenge 010: www.wtchallenge010.nl

Ga aan de slag met de W&T Curriculum Tool Wat is er veranderd op WTWijzer? Het is zover, je kunt je inschrijven voor de W&T Challenge 010! Onderzoeks- en ontwerplessen staan online W&T Challenge010